قدیر از برگزیدگان جشنواره ابوریحان بیرونی/ دکتر زالی: پژوهش را باید به سمت نسل جوان ببریم
قدیر از برگزیدگان جشنواره ابوریحان بیرونی/ دکتر زالی: پژوهش را باید به سمت نسل جوان ببریم

قدیر از برگزیدگان جشنواره ابوریحان بیرونی/ دکتر زالی: پژوهش را باید به سمت نسل جوان ببریم
رییس دانشگاه در بیست و دومین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی بر ضرورت گسترش عدالت در پژوهش تاکید کرد و گفت: پژوهش را باید به سمت نسل جوان ببریم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه در بیست و دومین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی که یکشنبه پنجم دی ماه در تالار امام خمینی(ره) برگزار شد، این جشنواره را تجلی همت عالی اساتید، پژوهشگران و دانشجویان این دانشگاه برشمرد که ضمن معرفی دستاوردهای پژوهشی به انشای راهبردهای تحقیقی و پژوهشی آتی دانشگاه می پردازد.
رییس عالی بیست و دومین جشنواره پژوهشی ابوریحان بیرونی با اشاره به ویژگی های شخصیتی بارز و متمایز ابوریحان بیرونی، این دانشمند شهیر ایرانی را از ستارگان پرفروغ علمی کشور برشمرد.
دکتر زالی توجه به میراث فرهنگی ایران و الگوبرداری از آنها برای نسل جوان را ضروری دانست و وظیفه همه ایرانیان را صیانت و پاسداشت و ارتقای میراث ایرانی عنوان کرد.
رییس دانشگاه با اشاره به سیاستگذاری های دانشگاه در راستای حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم، این محور را یکی از راهبردهای اصلی حوزه تحقیقات و فناوری عنوان کرد.
وی حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم را زمان بر و نیازمند متانت و صبوری دانست و گفت: مجموعه دانشگاه در حوزه سیاستگذاری و اجرا باید بر این موضوع استوار باشند.
دکتر زالی نکته دیگری که باید مورد توجه مجامع علمی قرار گیرد را استفاده از ظرفیت های علمی برای ایجاد ثروت و ثروت اندوزی ملی عنوان کرد و یادآور شد: در تاریخ ما مقام معظم رهبری پرچمدار این تفکر هستند.
رییس دانشگاه در ادامه گفت: در سالهای اخیر مقام معظم رهبری در فضای پژوهشی کشور پارادایمی را حاکم کرده اند که بر امتزاج قدرت آفرینی در عرصه اقتصاد بر مبنای اقتصاد خرد محور و خرد بنیان تاکید دارد و مرتب بر این موضوع تاکید می کنند.
وی با اشاره به فرمایشهای مقام معظم رهبری و حدیثی از قول امیرمومنان(ع) با عنوان العلم السلطان گفت: اگر بخواهیم سلطه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، ژئوپلتیک و دیپلماتیک داشته باشیم نمی توانیم فاقد اندوخته علمی باشیم.
دکتر زالی با توجه به مداخلات و اقدامات صورت گرفته در دانشگاه در حوزه پژوهش به دستاوردها و شاخصهای رشد یافته در این خصوص اشاره کرد و یادآور شد: در گردونه پرشتاب پژوهش دانشگاه همه اعضای هیئت علمی در حال مشارکت هستند و این دستاوردها حاصل تلاش همه آنان است.
رییس دانشگاه به برخی دستاوردهای پژوهشی دانشگاه نظیر رشد میزان تولید مقاله به نسبت تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه، عبور تولید مقاله اساتید دانشگاه از ۲۳۵۰ مقاله تا نیمه اول سال ۱۴۰۰، رسیدن امتیاز تولید دانش به صورت کمی به ۸۵۵۰ ، رسیدن اچ ایندکس سازمانی دانشگاه به ۱۵۵، افزایش تعداد مراکز رشد و عبور دانشگاه از مرز تولید ۵۰۰۰ مقاله اشاره کرد.
دکتر زالی با تاکید بر پرهیز از نگاه افراطی و تفریطی به تولید مقاله خاطرنشان کرد: اساسا یک دگردیسی جدید در سیاستگذاری دانشگاه برای توسعه فناوری داریم . باید توجه داشت که تولید مقاله به عنوان یکی از معیارهای تطبیقی سنجه ای در عرصه بین المللی محسوب میشود. بنابراین یک غرور و اعتماد به نفس ملی برای ماست که در سالهای اخیر تولید مقاله در ایران رشد شتابانی داشته است.
رییس دانشگاه با اشاره به جایگاه دانشگاه در رتبه بندی های بین المللی گفت: رتبه بندی لایدن یکی از اصیل ترین و غنی ترین رتبه بندی های دنیاست که به مرجعیت علمی و دیپلماسی علمی توجه دارد. در این رتبه بندی ما موفق به کسب رتبه زیر ۵۰۰ شدیم در حالی که در حوزه علوم سلامت دارای رتبه ۱۹۳ جهانی هستیم.
وی به ورود دانشگاه به باشگاهی به نام ESIاشاره کرد که یکی از معتبرترین نظام های اعتباربخشی جهانی است و گفت: در این حوزه نیز در زمره سازمانهای دانشگاهی قرار داریم که رتبه خوبی کسب کرده اند.
دکتر زالی یادآور شد: در رتبه بندی شانگهای در منطقه جنوب غربی آسیا هم اکنون ایران پرچمدار است و ۱۱ دانشگاه ایرانی در این رتبه بندی گنجانده شده اند ودر منطقه پیشتاز هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: یکی از اقدامات برای سوق دادن دانشگاه به سمت فناوری، توانمندسازی اعضای هیئت علمی و آشنایی آنها با فناوری بود که انجام شد.
دکتر زالی افزایش توانمندی اعضای هیئت علمی در استفاده از موتورهای جستجوگر، ارتقای استنادات دانشگاه، q۱ بودن ۲۴ درصد مقالات دانشگاه، رشد کمی ۴۱ درصدی مقالات، رشد ۴۳ درصدی کیفی مقالات، راه اندازی دوره فلوشیپ آموزش پژوهش و فناوری را از دیگر دستاوردهای حوزه تحقیقات دانشگاه در سال گذشته عنوان کرد.
دکتر زالی با اشاره به مصوبات دانشگاه درخصوص تسهیل سازی فرایندهای پژوهشی و تصویب تشکیلات پارک علم و فناوری دانشگاه یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پیشتاز جریانی در کشور بود که به عضویت اعضای هیئت علمی در شرکت های دانش بنیان مشروعیت داد.
رییس دانشگاه در ادامه سخنان خود با تاکید بر ضرورت گسترش عدالت در پژوهش گفت: با توجه به این که عدالت باید پیوست تمام برنامه های آتی باشد . در این راستا برنامه منظمی برای ترویج عدالت در حوزه پژوهش در دستور کار معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه قرار گرفت.
به گفته وی یکی از اقدامات صورت گرفته در دانشگاه در راستای گسترش عدالت در پژوهش، توسعه مراکز توسعه بالینی بیمارستانهاست.
دکتر زالی با اشاره دستاوردهای دانشگاه در حوزه کتابداری و کسب رتبه اول کشوری خاطرنشان کرد که می توان مدلی شبیه به آن چه در حوزه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی استفاد شد برای researcher workerها در بیمارستانها استفاده شود.
وی افزود: به یک منتورشیپی پژوهشی نیاز داریم که باید در پژوهش تعریف شود و برای گسترش عدالت در پژوهش لازم است.
دکتر زالی با اشاره به حرکت دانشگاه در مرزهای دانش خاطرنشان کرد که در ماههای آتی خبرهای خوبی در این حوزه در دانشگاه خواهیم داشت.
وی در ادامه به استفاده از هوش مصنوعی و یادگیری عمیق در حوزه سلامت اشاره کرد که چندین پروژه عظیم ملی در حوزه کرونا این زمینه انجام شده است.
دکتر زالی تاکید کرد: پژوهش را باید به سمت نسل جوان ببریم. گرچه در کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه کارهای خوبی انجام شده است اما در دانشگاه باید تسریع و تعمیق شود.
رییس دانشگاه در ادامه گفت: در دوهفته اخیر توانستیم به کمک حوزه بهداشت دانشگاه نقشه اولیه جامع سلامت استان تهران را شکل دهیم. با تکمیل این نقشه می توانیم برای زیست بوم استان تهران ۱۰ مشکل حوزه سلامت نظیر تغییرات اقلیمی را خارج کرده و به عنوان ابر چالش سلامت استان تهران معرفی کرد و خواستار حمایت معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در این خصوص شد.
دکتر زالی ثبت بیماری ها را بسیار دشوار دانست و گفت: امروز این دانشگاه در ثبت بیماری رتبه اول کشور را داراست و ۷۰ ثبت بیماری را داریم که این به معنای آمایش ملی است و تلاش می کنیم که آنها را به مداخله مناسب تبدیل کنیم.
وی در ادامه خواستار حمایت وزارت بهداشت در این خصوص شد.
وی با اشاره به ظرفیت های پارک علم و فناوری دانشگاه به سرمایه های خطرپذیر در عرصه تحقیقات اشاره کرد که بخش عظیمی از آن می تواند صنعت و جامعه را به دانشگاه مرتبط کند و از معاون تحقیقات وزارت بهداشت خواست کمک کند.
دکترزالی با اشاره به این که بخش های میانی پارک علم و فناوری هم اکنون آماده افتتاح است گفت: تاکنون ما مبتنی بر نیاز حرکت کردیم و ۱۰ شرکت چابک در این پارک مستقر هستند.
رییس دانشگاه یادآور شد که پس از ورود سویه امیکرون با همکاری شرکت برکت و دانشگاه در این پارک علم و فناروری پروژه هایی در حوزه تولید کیت انجام شده است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
وی دستاوردهای سترگ پژوهشی حاصل شده را حاصل تلاش و همت بلند اساتید و اعضای هیئت علمی عنوان کرد.
دکتر زالی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه پژوهش گفت: هزینه کردن در حوزه پژوهش سرمایه گذاری است و راهی که در تولید علم ما را می تواند در دنیا ممتاز کند. بخشی از عمق دیپلماسی راهبردی ایران باید در تولید علم تعریف شود. الحمدلله ایران جایگاه ممتازی را در عرصه ملی و بین المللی کسب کرده که بخشی از آن باید در حوزه مرجعیت علمی باشد.
وی در خاتمه سخنان خود ضمن تقدیر از تمامی پژوهشگران و فرهیختگان اساتید و برگزیدگان جشنواره که در این حرکت پرشتاب علمی همکاری و مشارکت می کنند گفت: اساتید برجسته این دانشگاه همواره پیشقراولان تغییرات بزرگ درعرصه سلامت بوده اند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی بیست و دومین جشنواره پژوهشی ابوریحان با حضور دکتر پورحسینی مشاور ارشد وزیر بهداشت، دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه، دکتر زرقی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه، دکتر شریف کاشانی معاون بین الملل، دکتر اسماعیلی معاون فرهنگی و دانشجویی و جمعی از اساتید و محققان و برگزیدگان صبح یکشنبه پنجمدی ماه در تالار امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم از برگزیدگان بیست و دومین جشنواره ابوریحان بیرونی تقدیر شد که اسامی آنها به شرح زیر است:
دکتر عبدالرحیم نیک ضمیر از دانشکده پزشکی به عنوان دانشکده برتر
دکتر محمد اسماعیل اکبری از مرکز تحقیقات سرطان به عنوان مرکز تحقیقات برتر
دکتر امیدوار رضایی از بیمارستان لقمان به عنوان بیمارستان برتر
دکتر اقبال چوهدری از دانشگاه کراچی پاکستان به عنوان برگزیده بین المللی
دکتر حسین بهاروند از پژوهشگاه رویان به عنوان برگزیده ملی
دکتر فرزاد حدائق به عنوان استاد بالینی برتر و دکتر اصغر قاسمی استاد پایه برتر از پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم
دکتر فهیمه عبداللهی مجد به عنوان دانشیار بالینی برتر از بیمارستان شهدای تجریش
دکتر رضا سعیدی به عنوان دانشیار پایه برگزیده از دانشکده بهداشت و ایمنی
دکتر ساره صافی استادیار بالینی برگزیده از مرکز تحقیقات چشم
دکتر عباس یادگار استادیار پایه از پژوهشکده گوارش و پیوند کبد
دکتر حسیننیکنژادفناور برتر از گروه داروسازی دانشکده پزشکی
دکتر سید سجاد مروجی به عنوان شرکت فناور برتر از شرکت سلامت الکترونیک برکت
دکتر حسینوحیدی به عنوان دانشکده فناور برتر از دانشکده داروسازی
دکتر محمد رستمی نژاد کتاب برتر از پژوهشکده گوارش و کبد
دکتر سعید صفری مجله برتر از گروه طب اورژانس دانشکده پزشکی
مریم غلامعلی زاده به عنوان دانشجوی برتر از مرکز تحقیقات سرطان
کیمیا وکیلی به عنوان دانشجوی برتر از دانشکده پزشکی تقدیر شد .
دکتر سلاله امامقلی پور از گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی تهران دریافت گرنت دکتر فرشته معتمدی
دکتر فاطمه صادقیان ندوشن دکترای تخصصی علوم سلولی کاربردی برنده جایزه نیکوکاری دکتر اسدی لاری
دکتر مجید باصفا دکترای داروسازی برنده جایزه بنیاد نیکوکاری دکتر اسدی لاری