بهداشت حرفه ای
در اندام های حرکتی
 
دستگاه حرکتی:
دستگاه حرکتی شامل استخوان ها، مفاصل و ماهیچه هاست که با انجام اعمال بسیار مهم جهت ادامه حیات و فعالیت های زندگی روزمره انسان ضرورت اساسی دارد. اسکلت نگاهدارنده بدن انسان، مجموعه ای از استخوان های بهم پیوسته است که استخوان بندی خوانده می شود. این دستگاه انسان را قادر می سازد که با تحمل وزن بدن روی پاهای خود بایستند و از عهده کارهای بزرگی که مستلزم ظرافت های هنری، کوشش های قهرمانی و توانایی های جسمانی است، برآید.
 
 
 
برخی از اختلالات و بیماری های دستگاه حرکتی:
·        راشیتیسم ( تغییرات فیزیولوژیک در استخوان که تظاهری از کمبود ویتامین Dاست)
·        آرتریت ( التهاب مفصل)
·        آرتروز
·        اسپاسم
·        مهم ترین اختلالاتی که در کاربران رایانه ممکن است ایجاد گردد، اختلال در ستون فقرات می باشد که شایع ترین آنها عبارتند از:
الف) قوز: خمیدگی غیرطبیعی و بیش از اندازه ستون مهره پشتی به طرف عقب را قوز می گویند. این افراد خیلی زود خسته و عصبی می شوند.
ب) گود پشتی: خمیدگی بیش از اندازه ستون مهره ها در ناحیه کمر به طرف جلو که باعث بوجود آمدن خمیدگی بیش از اندازه ستون مهره پشتی به عقب می گردد که این حالت را گود پشتی می گویند.
ج) انحراف ستون مهره ها: انحراف ستون مهره ها به یک که این انحراف ممکن است به طرف راست یا چپ باشد، در نهایت باعث تغییرات دنده ها و قفسه سینه شده و فرد را دچار اختلالات گردش خون و تنفس می
 کند و یا باعث دردهای کمری و عصبی مختلف خواهد شد.
رعایت موارد ذیل در پیشگیری از ابتلا به اختلالات دستگاه حرکتی کمک کننده است:
1.       برخورداری از رژیم غذایی مناسب و غنی از ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن به ویژه کلسیم، فسفر و ویتامین های A، D، Cجهت استحکام استخوان ها و رشد طبیعی آنها
2.       داشتن فعالیت جسمانی و خودداری از عدم حرکت
3.       درست نشستن، ایستادن و جابجا کردن اجسام
4.       خودداری از انجام کارهای خطرناک و انجام ورزش های متناسب با سن
 
طریقه درست نشستن و ایستادن
1.       سعی کنید برای نشستن از صندلی های ثابت و پشت دار استفاده کنید و یک زیرپایی کوچک به ارتفاع 25-20 سانتیمتر زیر پاهای خود بگذارید تا زانوهای شما بالاتر از مفصل ران قرار بگیرند.
2.       اگر مجبورید به مدت طولانی در جایی بنشینید، گهگاهی بلند شوید و چند قدمی راه بروید.
3.       هنگام نشستن روی صندلی خود را خیلی شل نکنید زیرا این کار منجر به افزایش قوس کمری و درد می شود.
 
برای بلند کردن اجسام سنگین به روش ذیل عمل کنید:
هنگام بلند کردن اجسام سنگین همیشه کفش پاشنه کوتاه بپوشید و هیچ گاه جسمی را از پهلو بلند نکنید؛ مثلاً اگر جسمی در راست شماست با تا کردن کمر به سمت راست آن را بلند نکنید بلکه محل بدن را بچرخانید و مقابل آن جسم قرار گیرید، سپس زانوها را به اندازه عرض شانه باز کنید، زانوها را خم کنید و بنشینید، جسم را بغل کنید و نزدیک بدن نگهدارید و آهسته بلند شوید.
 
 
 
 
 
 
 
 
×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب