ما می خواهیم یکی از مجهزترین و کامل ترین مراکز ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی، درمانی و بهداشتی در سطح کشور و منطقه باشیم.

تاریخچه و معرفی کلی بیمارستان

مجتمع بیمارستانی شهدای تجریش در شمال شهر تهران و در منطقه یک واقع شده است که زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی و یکی از مراکز بزرگ ارائه خدمات به بیماران ترومایی و فوریت های پزشکی درتهران می باشد.

مساحت کل بیمارستان 7 هکتار و زیربنای بیمارستان حدود 65000 متر مربع می باشد.

ابتدا به صورت درمانگاه و مرکز واکسیناسیون فعالیت داشته است. پس از واگذاری املاک، فعالیت رسمی بیمارستان با احداث ساختمان 3 طبقه موجود در سال 1340 آغاز گردید. به دنبال آن به ترتیب ساختمان های درمانگاه ها و پاویون پزشکان در سال 1347 و ساختمان 8 طبقه (ساختمان اصلی بخش ها) در سال 1348 افتتاح شده است. در سال های 1350 و 1351 به منظور اجرای طرح گسترش بیمارستان، اقدام به خرید ساختمان های مسکونی جنب خیابان های دربند و حمید شده است.

ساختمان پاتولوژی که در سال های 53 و 54 احداث شده است در گذشته به عنوان آموزشکده بهیاری فعال بوده است. ساختمان انکولوژی و رادیوتراپی مرکز که از سال1371 با کمک های مقام معظم رهبری شروع شده در سال 1376 با حمایت ( رئیس جمهور وقت) راه اندازی و افتتاح گردید.

 در پی مصوبات سفرهای استانی هیئت محترم دولت طرح احداث ساختمان جدید مرکز نهایی و مقرر گردید ساختمان بیمارستان توسط وزارت مسکن و شهر سازی احداث گردد.

 پروژه ساخت کلان بیمارستان غدیر در قالب طرح توسعه بیمارستان شهدای تجریش به همت یکی از خیرین سلامت در سال ۱۳۹۰ در زمینی به مساحت ۶۰۰۰ متر مربع کلید خورد و در سال ۱۳۹۴ با پیشرفت فیزیکی حدود ۵ درصد جهت تکمیل و احداث به قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) واگذار شد.

 

 

با شروع دولت مردمی سیزدهم و تاکیدات آیت‌الله رئیسی مبنی بر تکمیل پروژه‌های نیمه تمام عملیات اجرایی پروژه با فوریت پیگیری و با حمایت‌های مسئولین و اهتمام شبانه‌روزی، با هزینه‌ای بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان تکمیل و به مرحله بهره‌برداری رسید

کلان بیمارستان مدرن و مجهز غدیر همزمان با دهه امامت و ولایت و عید سعید غدیرخم در سال 1402 و با حضور رئیس جمهور افتتاح و به بهره‌برداری رسید.

مراکز تحقیقاتی بیمارستان

  • مرکز تحقیقات سرطان
  • مرکز تحقیقات پوست www.dermrc.ac.ir
  • مرکز تحقیقات لیزر www.lmsrc.com
  • مرکز تحقیقات نوروفانکشنال
  • مرکز عالی طب توانبخشی
  • مرکز بهداشت باروری سلامت مردان
  • مرکز تحقیقات توسعه بالینی

درمانگاه ها

جراحی مغز و اعصاب – جراحی عمومی – نورولوژی – ارولوژی – عفونی – داخلی – گوارش – دیابت – غدد – ریه – قلب و عروق – نفرولوژی – زنان و زایمان –نازایی – مادران باردار – مادر پرخطر – پوست – طب فیزیکی و توانبخشی – بیهوشی – ارتوپدی – پارکینسون – DBS – اطفال – ریه کودکان – نوزادان – غدد کودکان – عفونی کودکان- آسم وآلرژی کودکان – تغذیه – قلب کودکان – نفرولوژی کودکان – هیپوفیز – پزشک عمومی – سکته حاد مغزی – سرطان دستگاه ادراری و پزشکی قانونی

در این بیمـارستـان پـذیرش درمانگاه ها به صورت رزرو تلفنـی  و اینترنتی می باشد که از روز قبل جهت گرفتن نوبت باید اقدام نمود. شماره تلفن های رزرو نوبت شامل : 4-22749201

 

 

   واحدهای پاراکلینیک

آزمایشگاه – پاتولوژی – رادیولوژی –  آنژیوگرافی- سونوگرافی – ماموگرافی – سی تی اسکن – ام ار آی- داروخانه – کاردرمانی – فیزیوتراپی - نوار مغز – نوار عصب ، عضله – اسپیرومتری- اکوکاردیوگرافی – تست ورزش– اسکن هسته ای – فتوتراپی - نوار قلب – طب فیزیکی  و توانبخشی -رادیوتراپی - اسپیرومتری

بخش های بالینی مرکز

جراحی مردان، ارولوژی، داخلی، جراحی مغز و اعصاب، اورژانس ، استریوتاکسی ، آنکولوژی، اطفال و هماتولوژی ، نوزادان، بلوک زایمان ، زنان و زایمان، نورولوژی، نفرولوژی، پوست، دیالیز و ارتوپدی ، جراحی زنان  ، CCU ، ICU2 ,ICU1, NICU ، SCU

تعداد تخت: 821 تخت تعداد تخت های ویژه: 132 تخت    )ICU 87 تخت، CCU 30 تخت،  NICU 14 تخت(تعداد تخت اتاق عمل: 24 تخت (20 تخت عمومی، 2 تخت اورژانس، 2 تخت زنانه) تعداد تخت اضطراری: 67 تخت

 

افزایش تخت ها با احداث بخش های جدید شامل ENT،ICU قلب باز، POST(CCU,ICU)، POST PARTOM،POST آنژیوگرافی،جراحی( ترمیمی و پلاستیک، فک و صورت، قلب و عروق، قفسه سینه، سرطان، چاقی و لاپاراسکوپی پیشرفته )، فوق تخصص ( ریه ، روماتولوژی ، غدد، کبد و گوارش، هماتولوژی بزرگسال، جراحی کودکان، ارتوپدی کودکان)، مسمومیت ،چشم پزشکی ، پزشکی هسته ای، توانبخشی،ناباروری، مادران نیازمند مراقبت ویژه ICU OH،مراقبت بعد از پیوند ، عفونی، روانپزشکی ، خدمات مادر باردار و نوزادان شامل 4 تخت LDR و 2 اتاق عمل زنان و 14 تخت NICU

 

 

ویژگی های فرهنگی و بومی مردم منطقه  شمیران و تجریش

شمیران در مجاورت شهر تهران و در شمال آن قرار دارد. این شهرستان شامل شهر شمیران ( تمامی منطقه ۱ شهرداری تهران و بخش‌هایی از مناطق ۲ و ۴) و نیز بخش‌های رودبارقصران و لواسانات می‌شود. شمیران از دو بخش «شمی» یا «سمی» یا «شم» به معنی «بلند»، و «ران» به معنی «جای» تشکیل شده‌است که روی هم، «بلندجای» را گویند.

شمیرانات نام عمومی سرزمینی است که به جهت داشتن طبیعت مثال زدنی و مناظر به یادماندنی و روستاهای سرسبز روح انگیز، همراه با مردمانی مهربان و میهمان نواز همواره میزبان اقوام مختلف بوده است.

برخی مراکز دیدنی شمیران عبارت‌اند از: دریاچه سد لتیان، آبشار دوقلو، آبشار اسون، آبشار پسنگ، آبشار سوتک، آبشار منظریه، پیست دربندسر، پیست شمشک، پیست توچال، امامزاده قاسم (شمیرانات)، بقعه سلطان، آرامگاه‌های خواجه احمد، موسی، سید میر سلیم و مکان‌های تاریخی و چون مسجد امام حسن عسگری، قلعه دختر ضحاک، قصر ضحاک، گورستان زردشتیان، تپه کله قندی، قبر تاج‌الدین، سعادت آباد و تپه حصارک و غیره

باورهای عمیق دینی مردم شمیران از گذشته ها زبانزد بوده و در نتیجه این منطقه دارای مساجد و تکایای با سابقه و دیرپایی است. مراکزی چون مسجد همت تجریش، مسجد جماران، مسجد جوزستان، مسجد رستم آباد، مسجد صاحب الامر پایگاه های اصلی مردم شمیران در مبارزه علیه طاغوت بود.

محله تجریش تجریش یکی از روستاهای شهرستان شمیران محسوب می شده است که امروزه مرکز شهرستان شمیران به شمار می آید و در منطقه 1 تهران واقع شده است. با وجود اینکه محله ای بسیار قدیمی و یکی از اولین محلات منطقه است از نظر جغرافیایی در گذشته تقریباً همین محدوده فعلی را شامل می شده و دستخوش تغییرات خاصی نشده است. از شواهد و قراین این چنین بر می آید که قسمت عمده دهکده تجریش در جنوب امام زاده صالح (ع) و میدان تجریش فعلی و باغات الهیه بوده است و مشتمل بر دو محله به نام های تکیه بالا و تکیه پایین بوده است که مرکز اصلی این ده را می توان بازار فعلی تجریش برشمرد. این محل حدوداً 500 تا 600 سال پیش، قبل از زمان قاجاریه شکل گرفت که در زمان قاجاریه ده تجریش مرکز حکومت شمیران و یا شمیرانات بوده است (سند هویت محله).

تجریش در دامنه رشته کوه البرز و در ارتفاع ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. ارتفاع در میدان تجریش ۱۶۱۲ متر از سطح دریا است .

دلیل شکل گیری این محله نیز همانند اکثر محلات شمیرانات بواسطه کشاورزی و دامداری و باغداری بوده است. باغداران، کشاورزان و دامداران افرادی بودند که نقش عمده ای در شکل گیری این محله داشته اند و در حال حاضر به دلیل وجود بازار تجریش، پاساژها و اماکن خرید و فروش زیادی که در آن وجود دارد، محله تجریش تبدیل به یکی از مراکز اصلی خرید شمال تهران شده است. این امر در کنار رونق اقتصادی خوبی که برای این محل به ارمغان آورده موجب گردیده تا جمعیت این محل در روز چندین برابر شود و معضلات عدیده ای برای این محله به وجود آورده است. میدان گاه اصلی این محل در گذشته میدان تجریش کنونی بوده است که مراکز خرید و فروش و خانه ها در کنار آن بنا شده بودند (جبار حمیدی).

 

 

نام قدیم تجریش در حدود هزار سال پیش طجرشت بوده است. بعضی از محققان طجرشت را مخفف طجردشت به معنای دشتی که در جلگه ساخته شده باشد می گویند. حکومت شمیران در زمان ناصر الدین شاه قاجار مدتی در دست محمد علی خان تجریشی بود.وی پدر فروغ السلطنه یکی از همسران ناصر الدین شاه بوده که به همین واسطه ناصرالدین شاه حکومت شمیران را به ایشان سپرده بودند. ( سند هویت محله)

پل تجریش در ابتدا پلی کوچک، آجری و باریک بر روی رودخانه دربند بود که در ضلع غربی، رودخانه مقصود بیک را به جعفر آباد و در بند متصل می کرد ولی بعد ها اطراف آن گسترش یافته و به میدان تجریش کنونی بدل گشته است (جغرافیای تاریخی شمیران).

وجود بارگاه امام زاده صالح (ع) در این محل بر معروفیت و رونق این محله افزوده است. امامزاده صالح از نوادگان امام موسی کاظم (ع) هستند که بارگاه ایشان یکی از پرجاذبه ترین و با شکوهترین اماکن مذهبی ایران است و سالانه تعداد کثیری از مشتاقان اهل بیت عصمت و طهارت از اقصی نقاط ایران و خارج از ایران به زیارت این بارگاه می شتابند. بنای اولیه و اصلی بقعه امامزاده صالح متعلق به دوران ایلخانی و در سده پنجم هجری ساخته شده است. این بقعه در جریان حملات مغول به ری در سال 617 هجری ویران شد و مجددا در سال 700 هجری غازان خان آن را احیاء و بازسازی کرد. بعد از زمان ایلخانیان و در دوره صفویه و قاجاریه بخش هایی به اصل بعقه افزوده شده و اکنون بارگاه این امامزاده گسترش چشم گیری نسبت به دوران اولیه ساخت یافته است ( تاریخچه مختصری از امامزاده صالح و تجریش).

محله تجریش جزء ناحیه 7 شهرداری منطقه 1 تهران می باشد. محله تجریش از شمال به خیابان شهرداری، از جنوب به اتوبان صدر - اتوبان مدرس، ازشرق به خیابان دکتر شریعتی و از غرب به شمال خیابان آفریقا -خیابان دربندی-خیابان شهید آقا بزرگی منتهی می گردد.

خصوصیات منحصر به فرد:

 محله تجریش دارای دو شاخصه بسیار بارز و مهم اقتصادی و مذهبی است که امامزاده صالح به عنوان قطب مذهبی منطقه به حساب می آید و سالانه بیشترین تعداد زوار را از سراسر تهران دارد و بازار تجریش نیز که یکی از قدیمی ترین و بزرگترین بازارهای تهران و بزرگترین مرکز خرید سطح منطقه می باشد نیز نقش بسزایی در اقتصاد محله و منطقه دارد. (علیرضا جبار حمیدی ). علاوه بر این در محله تجریش نه تنها فرمانداری، بلکه بیشتر اداره های دولتی از جمله نهاد ها، سازمان های کشوری، دانشگاه ها و همچنین سفارتخانه ها و خانه های رجال قدیم و جدید قرار گرفته است و بر اعتبار آن می افزاید. که از گذشته تا به امروز مرکز توجه بوده و همچنین به علت وجود باغ ها و آب و هوای مناسب مکانی برای ییلاق اقوام مختلف بوده است و اکنون نیز دارای مردمی پاک و صمیمی و دوستدار طبیعت می باشد.

محله تجریش یک شاهراه اقتصادی است که هر روزه افراد زیادی از نقاط مختلف برای خرید به این محل می آیند.

- بازار تجریش: این بازار قدیمی از نظر معماری، فرم و ساختار بنا، ویژگی منحصر به فردی ندارد اما از نظر تاریخی به ویژه قرار گرفتن در مجموعه ای از فروشگاه ها، مسجد و ... بسیار مورد توجه است.این بازار از ضلع جنوبی پل تجریش شروع و تا ابتدای میدان قدس ادامه دارد.

- تکیه بازار: یکی از دو تکیه معروف تجریش، تکیه بازار است که ساختمانش به ظاهر، همزمان با احداث بازار بر پا شده است.

- امام زاده صالح (ع):سالانه میزبان تعداد زیادی از زائران از مناطق مختلف می باشد که البته علاوه بر مقبره امام زاده صالح (ع)، گلزار شهدای واقع در این مکان مقدس، بر جاذبة این مکان می افزاید.

این مکان مذهبی علاوه بر فعالیت های دینی و مذهبی در طول سال  ( از جمله اعیاد و عزاداری ها) به فعالیت های فرهنگی و هنری نیز می پردازد ( از جمله دایر کردن کلاس های مشاوره، خیاطی و...)

- موزه پروفسور حسابی: خانه پروفسور حسابی واقع در محله تجریش است و روزانه علاقمندان و مراجعه کنندگان بسیاری دارد.

منشور حقوق بیمار:

محور اول: دریافت مطلوب خدمات سلامت در اسرع وقت حق بیمار است.

محور دوم: اطلاعات باید به نحو مطلوب و به میزان کافی در اختیار بیمار قرار گیرد.

محور سوم: حق انتخاب و تصمیم گیری آزادانه بیمار در دریافت خدمات سلامت باید محترم شمرده شود.

محور چهارم: ارائه خدمات سلامت باید مبتنی بر احترام به حریم خصوصی بیمار (حق خلوت) و رعایت اصل رازداری باشد.

محور پنجم: دسترسی به نظام کارآمد رسیدگی به شکایت ، حق بیمار است.

 

×

اطلاعات جستجو "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب