بمناسبت روز جهانی ایدز( بیمارستان شهدای تجریش )
روز جهانی ایدز از سال ۱۹۸۸ به منظور افزایش بودجهها و افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیضها به اول دسامبر برابر ۱۰ آذرهر سال اطلاق میگردد و هر ساله برای این روز، شعار خاصی نیز در نظر گرفته میشود...

روز جهانی ایدزاز سال ۱۹۸۸به منظور افزایش بودجهها و افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیضها به اول دسامبر برابر ۱۰آذرهر سال اطلاق میگردد و هر ساله برای این روز، شعار خاصی نیز در نظر گرفته میشود. هدف عمده از این کار این است که به عموم مردم یادآوری شود که HIVاز بین نرفتهاست و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود.
متخصصان این حوزه ایدز را یک بیماری رفتاری تلقی می کنند که در صورت آموزش صحیح و پرهیز از رفتارهای پرخطر می توان آمار مبتلایان جدید را کاهش داده و کنترل نمود . از سال 1365 که اولین مورد بیماری در کشور مشاهده شد سه موج یا اپیدمی را پشت سر گذاشت . اولین گروه مبتلایان بیماران هموفیلی بودند که خون آلوده به آنها تزریق شد که با تلاش مسئولین تا سال 1370 تمامی خون های اهدایی مورد غربالگری قرار گرفت و تقریبا انتقال از این راه به صفر رسید . پس از آن موج دوم این بیماری مربوط به معتادان تزریقی و زندانیان بود به گونه ای 98درصد مبتلایان معتادان تزریقی بودند . خوشبختانه با تلاش های مراکز کاهش آسیب و سازمان زندان ها ، با ارائه سوزن و سرنگ استریل این موارد نیز کاهش پیدا کرده است اما در حال حاضر با موج سوم این بیماری روبرو هستیم که بسیار خطرناکتر از موج اول و دوم می باشد زیرا در واقع بنیان خانواده ها را نشانه گرفته است . موج سوم این بیماری از طریق رابطه جنسی محافظت نشده ( بدون کاندوم ) می باشد و این به دلیل سست شدن بنیان خانواده ها و عدم پایبندی به همسر و یا شریک جنسی می باشد ضمن اینکه در این میان جوانان بخش قابل توجهی از این رفتارهای پرخطر را مرتکب می شوند به گونه ای که بیشترین آمار مبتلایان را جوانان 20تا35 سال تشکیل می دهند ضمن اینکه موج سوم این بیماری زنان زیادی را نیز درگیر کرده است که این خود می تواند موجب بیماری یک نسل شود .
با توجه به مطالب بیان شده و آمار وزارت بهداشت که امار مبتلایان شناسایی شده را بیش از 30هزار نفر و امار مبتلایان واقعی را بیش از یکصد هزار نفر تخمین می زنند لذا واحد مددکاری اجتماعی بیمارستان شهدای تجریش بر خود لازم دانست که همزمان با این روز اقدام به اطلاع رسانی در این حوزه نماید .
از این رو ابتدا به تدوین یک بروشور در خصوص این بیماری و راههای انتقال و پیشگیری پرداخت و سپس مددکاران اجتماعی با حضور در کلیه بخش های بستری ، آنکولوژی ، اورژانس درمانگاه و آزمایشگاه و....اقدام به توزیع این بروشورها و ارائه اطلاعات اولیه در خصوص لزوم آگاهی از این بیماری نمودند