• تاریخ انتشار : 1400/07/25 - 07:02
  • بازدید : 229
  • تعداد بازدید : 197
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

انجام نمونه برداری پیچیده از وریدهای اطراف هیپوفیز در بیمارستان شهدای تجریش

در بیمارستان شهدای تجریش از ورید های اطراف هیپوفیز یک بیمار مبتلا به پرکاری غدد فوق کلیوی (سندرم كوشينگ )برای شناسایی عامل این بیماری نمونه برداری شد.


انجام نمونه برداری پیچیده از وریدهای اطراف هیپوفیز در بیمارستان شهدای تجریش



در بیمارستان شهدای تجریش از ورید های اطراف هیپوفیز یک بیمار مبتلا به پرکاری غدد فوق کلیوی (سندرم كوشينگ )برای شناسایی عامل این بیماری نمونه برداری شد.



 به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،  دکتر مجید ولی زاده متخصص داخلی و فوق تخصص غدد، درباره این روش تشخیصی توضیح داد: نمونه برداری از وریدهای اطراف هیپوفیز یا Inferior petrosal sinus sampling (IPSS)یک روش تشخیصی پیچیده است و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کشور جز معدود سانترهایی است که این کار را انجام می دهد.



  وی با اشاره به اینکه قبلا نیز تيم غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران این کار را انجام مي داده است، گفت: اما انجام این روش هم اکنون در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با همكاری دكتر آرش خامنه فلوشیپ فوق تخصصی نورو اینترونشن نیز راه اندازی شد؛ ولي درهرصورت اساتيد غدد دانشگاه ما بيشترين تجربه را در زمينه اين كار در كشور دارند.



 دکتر ولی زاده ضمن تشكر از ساير همكاران خود درباره این بیمار توضیح داد: این بیمار فردی ۳۵ ساله است که از یک سال پيش علائم بیماری کوشینگ (پرکار شدن غدد فوق کلیوی) در وی مشاهده می شود.



عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه تا محل قرارگيری عامل این بیماری به صورت دقيق شناخته نشود بیماری فرد درمان نمی شود، افزود: پیدا کردن این عامل در ۵۰ درصد موارد بسیار دشوار است و هیچ تصویربرداری نمی تواند محل ضایعه را مشخص کند.



 وی درباره ضرورت انجام این روش توضیح داد: نمونه برداری از وریدهای اطراف هیپوفیز به عنوان استاندارد طلايي می تواند محل دقيق ضایعه را مشخص کند که داخل غده هیپوفیز و یا خارج از جمجمه است.



 دکتر ولی زاده درباره جزئیات این روش اظهار کرد: انجام این روش تشخیصی کاری پیچیده و مستلزم همکاری تیم پزشکی متشکل از همکاران رادیولوژیست اینترونشنیست و متخصصان غدد است و بعد از نمونه برداری و انتقال سريع نمونه ها در سرماي مناسب ، باید این نمونه در آزمایشگاه های تشخيص پزشكي با دقت بالایی تحلیل شود تا محل قرار گرفتن ضایعه مشخص و در مرحله بعدی عمل جراحی انجام شود.



 وی با بیان اینکه این بیماری بیماری شایعی نیست، گفت: انجام این روش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به تازگی راه اندازی شده و دانشگاه با توجه به تجربيات گذشته خود در این زمینه پیشتاز است.



 استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: تا قبل از انجام این کار بسیاری از بیماران در کشور بلاتکلیف بودند و چون محل ضایعه مشخص نمی شد، جراح نیز دست به جراحی نمی زد اما این روش با دقت بالای ۹۵ درصد می تواند محل ضایعه را مشخص کند.



 این عمل تشخیصی با همکاری دکتر مجيد ولی زاده فوق تخصص غدد، دکتر فاطمه رحمانی فوق تخصص غدد، دکتر مهتاب نیرومند فوق تخصص غدد، دکتر آرش خامنه باقری فلوشیپ فوق تخصصی نورواینترونشن عضو گروه رادیولوژی و سایر تیم درمان در بیمارستان شهدای تجریش انجام شد.



 



 





 


  • گروه خبری : اخبار داخلی,اخبارعلمی,اخبار بهداشتی,اخبار فرهنگی,اخبار آموزشی,ارشیو اخبار,اخبار یاهویی,کتابخانه
  • کد خبر : 109087
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب