• تاریخ انتشار : 1397/05/22 - 18:17
  • بازدید : 1077
  • تعداد بازدید : 481
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

چگونه "طرح ۷۲۴" بیماران سکته مغزی را نجات می‌دهد؟ مهمترین علائم هشدار دهنده سکته مغزی!

دکتر حسین دلاور کسمایی نورولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: برای کاهش . . .


چگونه "طرح ۷۲۴" بیماران سکته مغزی را نجات می‌دهد؟ مهمترین علائم هشدار دهنده سکته مغزی!







دکتر حسین دلاور کسمایی نورولوژیست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی تاکید کرد: برای کاهش عوارض سکته مغزی حداکثر چهار ساعت و نیم پس از مشاهده علایم باید تزریق  آمپولr-tPAدر بیمار شروع شود.



دکتر کسمایی با تاکید بر این مطلب که زمان طلایی برای تزریق r-tPAدر بیماران مبتلا به سکته مغزی ایسکمیک زیر چهار ساعت و نیم است و پس از این زمان دیگر تاثیری نخواهد داشت گفت: کد ۷۲۴(مخصوص بیماران سکته مغزی) توسط اورژانس تهران هنگام مواجهه با بیمار سکته مغزی به بیمارستان مربوطه( محل انتقال بیمار) اعلام می شود، سپس بیمار به مرکز مذکور منتقل شده و مسیردرمان آغاز می شود.



این استادیار دانشگاه در ادامه گفت: در اولین مانوری که در بیمارستان شهدای تجریش با همکاری پرسنل و کادر درمان انجام گرفت؛ پروسه درمان از زمان ورود بیمار به بیمارستان تا شروع تزریق ۱۷ دقیقه بود که در مقایسه با استانداردهای جهانی بسیار مطللوب می باشد.



دکتر کسمایی با اشاره به نشانه های اصلی سکته مغزی اظهار داشت:  باید توجه داشته باشیم که به محض مشاهده علایمی نظیر کج شدن عضلات صورت، ضعف حرکت بازو و اختلال تکلم در فرد باید سریعا با اورژانس تهران تماس گرفته و وضعیت بیمار را اطلاع دهیم تا بیمار به مراکز منتخب درمان سکته مغزی انتقال داده شود.



نورولوژیست بیمارستان شهدای تجریش عدم مراجعه به مراکز درمانی در زمان طلایی برای آغاز تزریق r-tPAیا مراجعه به مراکز نابجا و غیرمنتخب درمان سکته مغزی را از اشکالات عمده در روند درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی عنوان کرد .



وی تاکید کرد: با توجه به این که تزریق آمپول  r-tPAو پروسه درمان این بیماران فعلا در بیمارستانها و مراکز درمانی دانشگاهی و دولتی انجام می پذیرد، افراد در صورت مشاهده علایم مذکور باید سریعا به این مراکز منتقل شوند تا اقدامات درمانی لازم در زمان طلایی برای بیمار جهت کاهش واضح عوارض سکته مغزی نظیر فلج یکطرفه بدن و اختلال تکلم شدید صورت گیرد.



به گفته دکتر کسمایی در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی سه بیمارستان شهدای تجریش، لقمان حکیم و امام حسین(ع) بعنوان بیمارستانهای منتخب درمان سکته مغزی ؛ پروتکل درمان بیماران مبتلا به سکته مغزی را انجام می دهند.



گزارش اجرای مانور استورک در بیمارستان شهدای تجریش



بیمار مشکوک به سکته مغزی حاد ساعت ۸:۴۵ صبح روز سه شنبه مورخ ۱۶ مرداد  ۱۳۹۷توسط اورژانس تهران وارد تریاژ اورژانس بیمارستان شهدای تجریش شد و توسط پرستار تریاژ ویزیت و به رزیدنت طب اورژانس، نورولوژی، سوپروایزر، واحد تصویربرداری و آزمایشگاه اطلاع داده شد و کد ۷۲۴(سکته مغزی حاد زیر سه ساعت) اعلام شد.



 بیمار آقای ۳۰ ساله با سابقه فشار خون تحت درمان دارویی با لوزارتان وسیگاری  بود که از حدود نود دقیقه پیش از هنگام صرف صبحانه به طور ناگهانی دچار اختلال تکلم و ضعف صورت و اندام های سمت چپ شده است.



پس از رگ گیری و تست قند خون با گلوکومتر بیمار توسط پزشک نورلوژی مورد معاینه قرارگرفت و دستور بررسی های تصویربرداری و آزمایشگاهی  داده شد . پس از رویت ct scan  با توجه به شرایط بالینی و مراجعه زیر ۳ ساعت دستور تزریق داروی Tpa (اکتیلیز) که از زمان ورود تا زمان تزریق دارو  به بیمار۱۷ دقیقه به طول انجامید که بالاتر از استانداردهای جهانی که ۴۵ دقیقه است .



۱۰درصد دارو فورا به بیمار تزریق و درادامه باقی مانده دارو ظرف یک ساعت تزریق شد. در طی این مدت هر پانزده دقیقه بیمار از نظر افزایش یا افت فشار خون، افت ضربان و سطح هوشیاری، سردرد ، نارسایی تنفسی توسط پرستار و رزیدنت نورولوژی بررسی شد که خوشبختانه مشکلی از نظر عوارض جانبی مشاهده نشد.


  • گروه خبری : ارشیو اخبار
  • کد خبر : 65793
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب