جدید ترین یافته های سلامت مردان با حضور متخصصان برجسته بررسی شد
دومين كنگره سلامت مردان ، ناباروري مردان با هدف بررسی جدیدترین آسیب های...

جدید ترین یافته های سلامت مردان با حضور متخصصان برجسته بررسی شد
دومين كنگره سلامت مردان ، ناباروري مردان با هدف بررسی جدیدترین آسیب های سلامت مردان و بیماری های مرتبط با آن ۲ تا ۴ اسفندماه با حضور معاون بهداشتی وزیر بهداشت در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزارشد.
هر سال اولين پنجشنبه اسفند ماه به عنوان روز مـلي ســــلامت مـــردان نامگذاری شده و هدف آن، حساس سازي مردان نسبت به سلامت خود، ترويج فرهنگ پيشگيريهاي اوليه و تشخيص زود هنگام بيماريها و افزايش دسترسي آنان به اطلاعات سلامتمی باشد.
دكتر سيد جليل حسيني رئيس دومين كنگره سلامت مردان ، ناباروري مردان در مورد سلامت مردان گفت: امروزه در اكثر كشور هاي دنيا يك هفته در سال را به هفته سلامت مردان اختصاص داده اند كه با هدف اطلاع رساني ،حساس سازي و فرهنگ سازي ،توجه به سلامتي قبل از بيماري ،پيشگيري اوليه و تشخيص زود هنگام به خصوص بيماري هاي خطير و بدون علامت در مردان برگزار مي شود.
وی ادامه داد: در كنگره امسال برنامههايي درمورد سلامت مردان بخصوص مساله ناباروري كه در كشوربه صورت مغفول مانده است پرداخته مي شود. در جامعه ما زوج هايي كه صاحب فرزند نمي شوند براي مشكل نازايي خانم بايد به پزشك مراجعه كند اين در حالي است كه ۵۰ درصد علل ناباروري به علت مردانه و مشكلاتي است كه در توليد نطفه مردان وجود دارد.
وي با بيان اين مطلب که هر زوجي كه نابارور خوانده مي شود و در زمان معين صاحب فرزند نمي شوند زن بايد به پزشك مراجعه كند افزود : اين نگرش نادرست است و گاهي اوقات سال هاي سال زن براي نازا بودن درمان مي كند در حالي كه مشكل از طرف همسرش است .از اينروبايد جامعه پزشكي و رسانه ها اين مساله را براي مردم جا بيندازند كه براي درمان هردو زوج بايد بررسي شوند.
رئيس مركز تحقيقات بهداشت باروري و ناباروري با اشاره به اين مطلب كه عوامل مخاطره آميز شغلي، حوادث ترافيكي ،اعتياد، سقوط وعوامل هورموني از مسايلي هستند كه سلامت مردان را كاهش ميدهند يادآوري کرد: بسياري از بيماري ها در ميان مردان شايعتر هستند به طور كلي مرگ و مير در مردان به نسبت زنان بيشتر است و اميد به زندگي در مردان هم كمتر است. مردان بيشتر به بيماريهاي شغلي، ديابت، فشار خون، بيماريهاي اورولوژي سرطان مثانه و پروستات كه مخصوص آقايان است مبتلا مي شوند و اين در حالي است كه بار بيماري ها و عوارض آنها در مردان هم بيشتراز خانم ها است و علت هم اين است كه مردان بيشتر در معرض عوامل شغلي و تحت استرس هاي زيادي قرار دارند و متاسفانه وقت كمتري براي سلامت خودشان مي گذارند.
عدم مراجعه به موقع به پزشك
دكتر حسيني با بيان اين مطلب كه مردان جامعه ما به نوعي احساس روئين تني دارند و غرور و تعصب در مردان ايراني مانع از اين ميشود كه به موقع به پزشك مراجعه كنند گفت: مردان به لحاظ رواني كمتر به مراكز سلامت مراجعه مي كنند وآمارها حاكي از اين است كه مراجعه خانم ها به مراكزسلامت محور خيلي بيشتر از آقايان است و اين مساله در دنيا ديده شده است ازاينرو اطلاعات بسياري در مورد سلامت مردان بايد از طريق رسانه ها داده شود ودر مورد بيماريهاي كم علامت به آنان هشدارهاي لازم داده شود.
دكتر حسيني در مورد ابتلا به سرطان مثانه مي گويد: از مهمترين بيماري هاي شايع در مردان مي توان به سرطان مثانه اشاره كرد كه اين سرطان برخلاف سنگ كليه كه داراي دردي شبيه زايمان است و بيمار را به اورژانس مي كشاند سرطان مثانه هيچ علامت و دردي ندارد و اين در حالي است كه علت اصلي ابتلا به اين سرطان هم استعمال دخانيات است و علامت آن وجود خون در ادرار است از اين رو بيماران به محض ديدن اين مساله بايد به پزشك مراجعه كنند تا جلوي پيشرفت بيماري گرفته شود در مراحل اوليه با جراحي مي توان جلوي اين بيماري را گرفت و در مواردي كه بيماري پيشرفت مي كند پزشك مثانه را خارج مي كند و از روده براي بيمار مثانه درست مي كند .

