راديو تراپی حين عمل جراحی با موفقيت دربیمارستان شهدای تجریش انجام می شود
دکتر اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: پزشکان ایرانی موفق شدند . . .

راديو تراپی حين عمل جراحی با موفقيت دربیمارستان شهدای تجریش انجام می شود
دکتر اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی اظهار داشت: پزشکان ایرانی موفق شدند نخستین بار در خاورمیانه تومورهای سرطانی را همزمان با جراحی، پرتودرمانی کنند.
دکتر اکبری با بیان این موضوع که امروزه تمامی سرطانها بیماریهای شناخته شده ای در سراسر دنیا هستند اظهارداشت: علم بشر تا امروز توانسته است زوایای بسیار زیادی از این بیماری و راههای مقابله با آن را شناسایی کند و با توجه به اینکه قسمت اعظم سرطانها غده ای هستند، بهترین و موثر ترین درمان جراحی است.
اثربخشی بیشتر، درمان بهتر، عوارض و هزینههای کمتر درمانی از جمله مزایای رادیوتراپی حین عمل است
وی به تاثیر بسیار کم شیمی درمانی و درعین حال موثر بودن جراحی تاکید کرد و گفت: انجام شیمی درمانی برای تمام بیماران سرطانی غیرعلمی است وبا توجه به هزینه های بالایی که دارد کمتر از ۱۱ درصد در بهبود بیماران سهم موثر دارد و در مقابل جراحی ها بیش از ۵۰درصد در بهبود بیماران سرطانی موثر است.
دکتر اکبری در ادامه توضیحاتی در خصوص درمانی تحت عنوان رادیوتراپی حین عمل جراحی برای سرطانهای ارائه داد و افزود: این روش که با تکنیک نوین درمانی به نسبت روشهای قدیمی انجام می شود از اثربخشی بیشتر، درمان بهتر و عوارض و هزینههای کمتر درمانی برخوردار است. وی ادامه داد:رادیوتراپی حین عمل جراحی توسط جراح در اتاق عمل انجام می شود وتیم درمانی متشکل از جراح، رادیوتراپیست، فیزیسیت (فردی که با تکنولوژی دستگاه آشنا است و نیازهای بیمار را با دستگاه تنظیم می کند) با کمک دستگاهی این وظیفه را عهده دار می شوند.
وی خاطرنشان کرد: رادیوتراپی حین جراحی بیش از پنج سال است که برای نخستینبار در کشور و دومین مرکز در دنیا در حوزه عملکردی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ومرکز اصلی بیمارستان شهدای تجریش راه اندازی شده و تاکنون بیش از ۱۰۰۰ بیمار سرطانی مبتلا به سرطانهای مغز، سر و گردن، پستان، معده، پانکراس، پروستات، تخمدان، رکتوم، سارکوما و ملانوما از این روش نوین درمانی بهره مند شده اند.
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مرکز اصلی آموزش رادیوتراپی حین عمل جراحی
دکتر اکبری با بیان این مهم که در حال حاضر، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان مرکز اصلی آموزش این روش پیشرفته و منحصر فرد در غرب آسیا و مشاوراصلی دستگاههای سازنده اصلی رادیوتراپی انتخاب شده است گفت: این شیوه درمانی یک روش استثنایی و افتخار بسیار بزرگی برای دانشگاه است، مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و بیمارستان شهدای تجریش در این حوزه درسراسر دنیا کاملا شناخته شده هستند.
وی افزود: بعنوان مثال در درمان سرطان مغزو یا درمان سرطان ستون فقرات دومین مرکزی در دنیا هستیم که این فعالیت را آغاز کردیم. رادیوتراپی خارجی سرطان پروستات بسیار کار دشواری است و در مواردی که نیاز بیمار باشد در این مرکز اشعه تابانده می شود و یا در خصوص سرطان پستان بعنوان شایعترین سرطان و یا سرطانهای پوست، سروگردن، لگن و کف لگن بر حسب شیوع هنگام عمل این شیوه مورد استفاده قرار می گیرد.
دکتر اکبری آسیب رسانی کمتر به سایر بافت ها در حین پرتودرمانی را از مزایای دیگر این دستگاه برشمرد و افزود: در حین عمل جراحی و زمانی که زخم تازه است و اکسیژن به حد کفایت در آن محل وجود دارد ممکن است سلولهایی در حاشیه محل وجود داشته باشد، در این منطقه با رعایت سلامت بقیه نقاط اطراف و مشورت رادیوتراپیست اشعه لازم تابانده می شود.
وی با اشاره به کیفیت و مزایای بالای این روش، انتقال این تکنیک نوین درمانی را به دیگر مراکز مورد تاکیدقرار داد وگفت: دراین مرکز تاکنون ۴۰ طرح در قالب پژوهش های تحقیقاتی در رابطه با رادیوتراپی حین عمل انجام شده است و جراحان و پژوهشگران متعددی در این مرکز دوره ها و آموزش های لازم را دریافت کرده اندو درحال حاضر در حال ارائه خدمات به مردم هستند.
رییس مرکز تحقیقات سرطان ادامه داد: گروه تحقیقاتی دانشگاه ازاولین گروههایی در دنیا بوده که ثابت کرد آبی که در محل زخم جراحی ایجاد می شود چه اثرات مثبتی برای بیماران دارد وچگونه باید از آن استفاده کرد.
دکتر اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در خاتمه سخنان خود از مشخص شدن شاخص ها و کدهای درمانی رادیو تراپی حین عمل جراحی خبر داد و گفت: چون این علم پیش از این در کشور وجود نداشت اخیرا از سوی وزارت بهداشت شاخص ها و کدهای درمانی برای آن مشخص شده است تا انشاا... با ورد به سامانه سازمانهای بیمه گر تمامی بیماران بتوانند از این امکان بهرمند شوند.