دوره آموزشی اکسیژن تراپی دربیمارستان شهدای تجریش برگزارشد
دوره آموزشی اکسیژن تراپی دربیمارستان شهدای تجریش برگزارشد

دوره آموزشی اکسیژن تراپی دربیمارستان شهدای تجریش برگزارشد
براساس گزارش روابط عمومی کارگاه آموزشی سه روزه "اکسیژن تراپی دربیماران"درسالن اجتماعات بیمارستان شهدای تجریش برگزارشد
اکسیژن تراپی یا اکسیژن درمانی به روشی گفته میشود که در آن بیمار اکسیژن دریافت میکند. این شیوهی درمانی برای افرادیست که به تنهایی قادر به دریافت اکسیژن کافی نیستند.
این اتفاق میتواند برای افرادی که به بیماری ریه مانند آسم، بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD)، ذات الریه یا سایر بیماریها مانند نارسایی قلبی و آپنه خواب مبتلا هستند، رخ دهد.اکسیژن درمانی به بیماران کوید ۱۹یا ویروس کرونا که دچار ناراحتی تنفسی و هیپوکسی (کمبود اکسیژن در بدن) هستند نیز داده میشود. اکسیژن درمانی، سطح اکسیژن خون بیماران را بهبود میبخشد و به آنها کمک می کند احساس بهتری داشته باشند.
در صورتی که با استفاده از روش های غیرتهاجمی قادر به تامین اکسیژن به بیمار نباشیم باید از روش های تهاجمی (ونتیلاتور) استفاده کنیم. استفاده نادرست از اکسیژن می تواند علاوه بر هدر رفتن منابع گران قیمت اکسیژن، نه تنها به بیمار کمکی نکند بلکه باعث صدمه به بیمار از طریق ارائه مقدار نامناسب و روش نادرست تجویز اکسیژن گردد.
با توجه به اهمیت آگاهی کادر درمان در مورد انواع روش های اکسیژن تراپی و عوارض و مداخلات مناسب برای هر روش، کارگاهی سه روزه با عنوان "اکسیژن تراپی در بیماران" با دبیری خانم دکتر سحر دباغی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با شرکت پرستاران، ماماها، تکنسین های بیهوشی و کادردرمان اتاق عمل در سالن آمفی تئاتر بیمارستان شهدای تجریش برگزار گردید.
در این کارگاه سه روزه مواردی چون آناتومی و فیزیولوژی دستگاه تنفس، مفاهیم اکسیژن تراپی، انواع روش های اکسیژن تراپی و مزایا و معایب هر کدام از روش ها، عوارض اکسیژن تراپی، ملاحظات بالینی اکسیژن تراپی، موارد استفاده از وسایل حمایتی تنفس مصنوعی، انواع الگوهای تهویه ای، انواع ونتیلاتور ها و اصول تنظیمات ونتیلاتور، اثرات جانبی استفاده از هر کدام از روش ها و در نهایت مداخلات پرستاری مورد نیاز بحث و گفتگو شد.
گفتنی است دردومرحله پیش آزمون و پس ازپایان کارگاه پس آزمون جهت کیفیت واثربخشی این دوره آموزشی درسالن اجتماعات برگزار گردید.