هیپرترمی در مرکز پزشکی آموزشی شهدا تجریش
اولین دستگاه هیپرترمی کشور در تیرماه 1393به همت موسسه بهنام دهش پورکه حامی تمامی مراحل اعم ازخرید،نصب وراه اندازی دستگاه را به عهد داشت در بخش رادیوتراپی انکولوژی بیمارستان شهدا تجریش راه اندازی شد و شروع به کار کرد..

هیپرترمی در بیمارستان شهدا تجریش
اولین دستگاه هیپرترمی کشور در تیرماه 1393به همت موسسه بهنام دهش پورکه حامی تمامی مراحل اعم ازخرید،نصب وراه اندازی دستگاه را به عهد داشت در بخش رادیوتراپی انکولوژی بیمارستان شهدا تجریش راه اندازی شد و شروع به کار کرد. از این روش درمانی به عنوان روش کمکی به همراه رادیوتراپی و شیمی درمانی در درمان برخی سرطانهای پیشرفته و متاستاتیک (سرطانهایی که در بدن پخش شده اند) استفاده می شود.
امید است که با استفاده از این روش درمانی، بتوانیم شاهد نتایج بهتری در درمان بیماران مبتلا به سرطان باشیم.
مکانیسم اثر هیپرترمی
هیپرترمی موجب ایجاد تغییراتی در هسته و سیتوپلاسم سلول می شود. مکانیسمهای اثر مختلفی در این مورد ذکر شده است ولی مهمترین آنها احتمالاً تحریک و تقویت سیستم ایمنی بدن است تا خود بدن بتواند بطرز مؤثرتری با سرطان مقابله کند. با اینحال، هیپرترمی به تنهایی قادر به درمان سرطان و از بین بردن سلولهای سرطانی نیست. مطالعات متعددی نشان داده اند که هیپرترمی می تواند با افزایش حساسیت سلولهای سرطانی به رادیوتراپی و داروهای شیمی درمانی، سبب ازبین رفتن آنها شود. بدین ترتیب، هیپرترمی به عنوان یک روش درمانی کمکی در بسیاری از مراکز درمانی دنیا در حال استفاده است.
روشهای هیپرترمی
هیپرترمی بطور کلی به 3 دسته کلی تقسیم می شود:
1. هیپرترمی موضعی. در این روش یک ناحیه کوچک از بدن تحت گرمادهی قرار می گیرد. این روش برای تومورهای کوچک سطحی و یا سرطانهای کوچک واقع در مری و یا رکتوم (راست روده) مناسب است.
2. هیپرترمی ناحیه ای. در این روش یک ناحیه بزرگتر از بدن تحت گرمادهی قرار می گیرد. از این روش می توان برای درمان تومورهای عمقی بدن مانند تومورهای واقع در حفره شکمی و یا سرطانهای مثانه و رحم استفاده کرد.
3. هیپرترمی کل بدن. در این روش کل بدن تحت گرمادهی قرار می گیرد. این روش برای درمان سرطانهای پیشرفته و متاستاتیک (سرطانهایی که در بدن پخش شده اند) مناسب است.
