• تاریخ انتشار : 1399/03/08 - 08:30
  • بازدید : 357
  • تعداد بازدید : 56
  • زمان مطالعه : 13 دقیقه

طب اورژانس؛ مانعی برای اتلاف وقت طلایی درمان بیماران؛دانشی کلیدی برای مدیریت بحران

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه وجود رشته طب اورژانس مانع از اتلاف وقت طلایی درمان بیماران اورژانسی و سردرگمی آنان می شود، بر اهمیت خدمات متخصصان طب اورژانس برای تعیین وضعیت درمانی بیماران اورژانسی تاکید کرد.


طب اورژانس؛ مانعی برای اتلاف وقت طلایی درمان بیماران؛دانشی کلیدی برای مدیریت بحران



 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه وجود رشته طب اورژانس مانع از اتلاف وقت طلایی درمان بیماران اورژانسی و سردرگمی آنان می شود، بر اهمیت خدمات متخصصان طب اورژانس برای تعیین وضعیت درمانی بیماران اورژانسی تاکید کرد.



 دکتر امین صابری نیا به مناسبت فرا رسیدن ۲۷ می، روز جهانی طب اورژانس در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به تاریخچه شکل گیری این رشته تخصصی گفت: حدود ۴ دهه پیش نیاز به حضور متخصصانی که قادر به ارایه خدمات تخصصی اورژانسی به بیماران باشند در بیمارستان ها احساس شد. در آن زمان عدم وجود متخصصان در اورژانس های بیمارستانی منجر به آسیب دیدن مراجعان، افزایش هزینه های درمانی و حتی مرگ و میر بیماران می شد.



 به گفته وی عدم حضور متخصص طب اورژانس باعث از بین رفتن وقت طلایی درمان بیماران می شد در نتیجه تربیت متخصصان طب اورژانس در دانشگاهها راه اندازی شد و  بسیاری از نیازهای اولیه بیماران اورژانسی مرتفع شد. به این ترتیب مردم به راحتی خدمات اورژانس را در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت می کردند و هزینه بیمه های درمانی نیز کاهش یافت.



دکتر صابری نیا در ادامه اظهار کرد: طب اورژانس در حیطه های مختلفی کار می کند که یکی از این حیطه ها درمان بیماران اورژانسی است و شامل تمام خدمات اورژانسی رشته های مختلف می شود و متخصصان این رشته درباره درمان اورژانسی تمامی بیماران آموزش می بینند.



وی بیمارانی که دچار سکته قلبی و یا مغزی می شوند و یا بیمارانی که دچار شکستگی های خاصی می شوند و نیازمند دریافت خدمات اولیه هستند، را از جمله بیمارانی عنوان کرد که متخصصان طب اورژانس برای درمان آن ها اقدام می کنند.



دکتر صابری نیا درباره تخصصی شدن رشته طب اورژانس توضیح داد: از محاسن رشته طب اورژانس می توان به این اشاره کرد که با وجود متخصصان این رشته، متخصصان سایر رشته ها دیگر نگرانی بابت بیماران اورژانسی مربوط به خود نخواهند داشت.



عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی یادآور شد: برای مثال وقتی یک متخصص جراح مغز در اتاق عمل مشغول جراحی است، از این بابت آرامش خاطر دارد که یک متخصص طب اورژانس برای پایدار کردن وضعیت بیماران اورژانسی و ارزیابی خطرات در اورژانس حضور دارد.



وی  با بیان اینکه در برخی کشورهای دنیا، کار متخصص رشته طب اورژانس فراتر از ایران است و این رشته به عنوان کمک کننده و حامی سایر رشته های تخصصی محسوب می شود، اظهار کرد: این رشته از رشته های سخت محسوب می شود و متخصصان آن باید حضور فعالی در مراکز درمانی داشته باشند.



طب اورژانس؛ لازمه امنیت اجتماعی برای نظام سلامت



دکتر صابری نیا با بیان اینکه متخصصان سایر رشته ها در شیفت شب به صورت آنکال در مراکز درمانی حضور دارند، یادآور شد: با توجه به ماهیت این رشته متخصصان رشته طب اورژانس باید در طول شب نیز در بیمارستان حضور فیزیکی داشته باشند و در واقع وجود این رشته برای نظام سلامت کشور فراهم کننده امنیت اجتماعی است.



عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: هر حادثه ای که در جامعه رخ دهد، متخصص طب اورژانس باید حضور فعال داشته باشد و به همین خاطر می توان این رشته را به عنوان یک رشته پایه برای امنیت اجتماعی در نظر گرفت.



وی رویکرد مدیریتی را به عنوان جنبه های دیگر رشته طب اورژانس معرفی کرد و افزود: با توجه به اینکه این رشته با همه رشته های تخصصی آشنایی داشته و در شرایط بحرانی بیمارستان حضور پررنگ دارد، در حوزه خدمات مدیریتی بسیار خوب و موفق عمل می کند.



دکتر صابری نیا مدیریت بحران را از رشته های فوق تخصصی این رشته عنوان کرد و افزود: رشته طب اورژانس در سیستم مدیریتی به علت حضور فیزیکی فعال و نگاه درمان بحران بسیار موفق عمل می کند و به همین خاطر برای دولت ها به عنوان یک رشته با اهمیت در نظر گرفته شده است.



عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: این رشته با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد و از نیازهای مبرم بیمارستان ها محسوب می شود.



دسترسی آسان؛ رویکرد طب اورژانس برای ارائه خدمات به بیماران



دکتر صابری نیا با اشاره به حضور ۲۴ ساعته متخصصان طب اورژانس در بیمارستان ها و دسترسی شبانه روزی به آنان یادآور شد: در نظام سلامت دو رویکرد دسترسی آسان و دسترسی مورد نیاز وجود دارد و رویکرد این رشته دسترسی آسان است.



وی ادامه داد: به دلیل اهمیت جان انسان ها در نظام سلامت متخصصان رشته طب اورژانس آموزش می بینند تا بیماران در صورت بروز حوادث اورژانسی نگرانی از بابت ارائه خدمات نداشته باشند.



این متخصص طب اورژانس یادآور شد: متخصصان این رشته تمام تخصص های اورژانس های رشته های تخصصی را آموزش می بینند تا در هر حادثه ای بتواند در کمترین زمان ممکن بیشترین خدمت را ارائه دهد.



دکتر صابری نیا عدم شناخت کافی از رشته طب اورژانس در سطوح مدیریت کلان کشوری و همچنین وجود برخی تداخلات درمانی با سایر رشته های تخصصی را از چالش های این رشته عنوان کرد.



طب اورژانس؛ دانشی کلیدی برای مدیریت بحران



وی با بیان اینکه اورژانس بیمارستان به عنوان چهره بیمارستان شناخته می شود، بر اهمیت خدمات اورژانس تاکید کرد و گفت: در بسیاری از کشورها مدیران بحران از بین متخصصان طب اورژانس انتخاب می شوند.



این متخصص ادامه داد: مدیریت آسیب های انبوه و حوادث بزرگ ترافیکی و همچنین حوادث طبیعی همچون زلزله و سیل در بسیاری از کشورهای جهان بر عهده متخصصان طب اورژانس است.



عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: در صورت عدم برخورداری از دانش تخصصی برای مدیریت یک بحران، بحران های جدیدی ایجاد می شوند و فردی که مدیریت بحران را بر عهده گرفته با کلام و رفتار غیر تخصصی خود ممکن استباعث بروز مشکلات جدیدی شود.



وی با اشاره به ضرورت وجود بیان و تصمیمات واحد در بحران ها گفت: رعایت این موارد می تواند هزینه های مدیریت بحران ایجاد شده را کاهش دهد و بهترین نتیجه را از خدمات ارائه شده حاصل کند.



دکتر صابری نیا یادآور شد: در بیمارستان های درمانی ضرورت وجود متخصصان طب اورژانس و خدمات ارائه شده توسط آنان بسیار ملموس است.



وی خاطرنشان کرد که سختی های کار این رشته تخصصی باعث کاهش متقاضیان ادامه تحصیل در این رشته شده است و با توجه به نیاز مبرم به ارایه خدمات این گروه نظام سلامت کشور را دچار چالش می کند.



دکتر صابری نیا ضمن تبیین نقش و وظایف متخصصان طب اورژانس در بیمارستانها گفت : متخصصان طب اورژانس پس از معاینه و ارزیابی اولیه، مشکل بیمار را تشخیص داده و وی را برای ادامه درمان به متخصص مربوطه ارجاع می دهند که این امر در سیر درمان بیماری بسیار اهمیت دارد .



دکتر صابری نیا با اشاره به اهمیت زمان طلایی در درمان بیمار خاطرنشان کرد که  در صورت عدم وجود متخصص طب اورژانس در بیمارستان؛ بیمار باید توسط سرویس های مختلف جراحی و داخلی و ... معاینه شده و مشکل یابی شود و به نوعی دچار سردرگمی می شود.



وی افزود: این موضوع علاوه بر این که باعث از دست رفتن زمان طلایی درمان بیمار می شود، چرخه ماندگاری در اورژانس را اقزایش داده و درنتیجه باعث کاهش خدمات به مردم خواهد شد یعنی یک چرخه معکوس می شود.



به گفته دکتر صابری نیا متخصصان طب اورژانس در بیمارستان زیر ۶ ساعت به تعیین تکلیف بیمار می پردازند و نوع بیماری و نحوه درمان وی را مشخص می کند.





 






  • گروه خبری : اخبار داخلی,اخبارعلمی,اخبار بهداشتی,اخبار فرهنگی,اخبار آموزشی,ارشیو اخبار,اخبار یاهویی
  • کد خبر : 92477
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب