• تاریخ انتشار : 1398/01/24 - 15:18
  • بازدید : 1071
  • تعداد بازدید : 102
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

پارکینسون؛ دومین بیماری تخریبی مغز/ علائم و نشانه های اولیه شروع بیماری پارکینسون که باید جدی بگیرید!

دکتر فرزاد اشرافی متخصص بیماریهای مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش، پارکینسون را دومین بیماری تخریبی . . .


پارکینسون؛ دومین بیماری تخریبی مغز/ علائم و نشانه های اولیه شروع بیماری پارکینسون که باید جدی بگیرید!







دکتر فرزاد اشرافی متخصص بیماریهای مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش، پارکینسون را دومین بیماری تخریبی مغز عنوان کرد که نوعی اختلال حرکتی است.



به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر فرزاد اشرافی متخصص بیماریهای مغز و اعصاب بیمارستان شهدای تجریش اظهار داشت: بیماری پارکینسون یک اختلال حرکتی است که پس از آلزایمر دومین بیماری تخریبی مغز به شمار می آید و با توجه به افزایش شیوع سن افراد جامعه شیوع آن در حال افزایش است.  شیوع این بیماری در جوامع مختلف دنیا بین ۳۰۰-۱۰۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر مشاهده می شود.



این متخصص مغز و اعصاب با اشاره به علائم بیماری پارکینسون اظهار داشت:  کندی حرکات یکی از علائم این بیماری است که موجب اختلال در فعالیتهای روزانه بیمار می شود وراه رفتن فرد نیز مشکل پیدا می کند. سفتی عضلات  دست و پا یا تنه نیز از  علایم دیگر این بیماری بشمار می آید که منجر به خمیدگی قامت و درد اندام شده و در فعالیتهای روزانه فرد اختلال ایجاد می کند.



دکتر اشرافی لرزش را یکی از علائم مهم و شایع این بیماری برشمرد که بیشتر بیماران درگیر آن هستند و افزود: در اغلب افراد بیماری با لرزش یک طرفه دستها شروع می شود و با پیشرفت بیماری این لرزش به دست دیگر نیز سرایت می کند. فرد در حال استراحت این لرزش یک طرفه دست را احساس می کند اما در هنگام فعالیت لرزشی در دست وی مشاهده نمی شود. پارکینسون می تواند منجر به اختلال در تعادل بیمار و زمین خوردن شود.



وی در ادامه گفت: علایم غیر حرکتی نظیر اضطراب، افسردگی، مشکلات گوارشی ، یبوست، اختلالات دستگاه اتونوم بدن بصورت افت فشار خون، اختلالات ادراری،  نیز در این بیماران ممکن است مشاهده شود .



دکتر اشرافی درخصوص علت بیماری پارکینسون گفت: در مغز ماده ای بنام دوپامین ترشح می شود که کاهش ترشح آن می تواند منجر به اختلال در تنظیم حرکات و تعادل و بروز علائم ذکر شده شود.



وی افزود: درمان این بیماری براساس یافته های بالینی انجام می شود. این بیماری در دهه ۶ زندگی به بعد بروز کرده و بیشتر در مردان مشاهده می شود که علت آن ناشناخته است البته مواردی نظیر مسمومیت با سموم دفع آفات گیاهی و مواد شیمیایی ،سیانید، مونوکسیدکربن،منگنز را جزو عللی می دانند که در ایجاد بیماری پارکینسون نقش دارد.



دکتر اشرافی بیماری پارکینسون را وابسته به سن دانست و گفت: با افزایش سن احتمال بروز پارکینسون بیشتر می شود این بیماری پس از دهه ۵ و ۶ زندگی شایع است. اما قبل از ۴۰ سالگی نیز می تواند ایجاد شود که به آن پارکینسون جوانان گفته می شود یا زیر ۲۰ سالگی بروز کند که آن را پارکینسون نوجوانان می نامند و زمینه ارثی نیز در افرادی که در سنین پایین به این بیماری مبتلا می شوند باید بررسی شود.


  • گروه خبری : اخبار داخلی,اخبارعلمی,اخبار بهداشتی,اخبار فرهنگی,اخبار آموزشی,ارشیو اخبار,اخبار یاهویی
  • کد خبر : 76412
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب