ماهانه حدود ۵۰۰ دیالیز در بیمارستان شهدای تجریش انجام می شود
رئیس بخش دیالیز بیمارستان شهدای تجریش با بیان اینکه با افتتاح بیمارستان جدید شهدای تجریش ظرفیت پذیرش بخش دیالیز افزایش می یابد، گفت: در حال حاضر ماهانه بین . . .

ماهانه حدود ۵۰۰ دیالیز در بیمارستان شهدای تجریش انجام می شود
رئیس بخش دیالیز بیمارستان شهدای تجریش با بیان اینکه با افتتاح بیمارستان جدید شهدای تجریش ظرفیت پذیرش بخش دیالیز افزایش می یابد، گفت: در حال حاضر ماهانه بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ دیالیز در این بیمارستان انجام می شود.
دکتر ام البنین تازیکی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره دیالیز توضیح داد: دیالیز یک روش جایگزینی کلیه است، یعنی افرادی که به علل مختلف دچار نارسایی مزمن پیشرفته کلیه می شوند که شایع ترین علت آن در تمام دنیا و کشور ما دیابت و فشار خون است، نیاز به درمان های جایگزینی دارند.
وی درباره درمان های جایگزین اظهار کرد: درمان های جایگزین برای این بیماران سه روش همودیالیز، دیالیز صفاقی و پیوند کلیه است.
رئیس بخش دیالیز بیمارستان شهدای تجریش یادآور شد: خوشبختانه در کشور ما پیوند کلیه زیاد از افراد زنده و همچنین از جسد زیاد انجام می گیرد.
دکتر تازیکی در ادامه درباره همودیالیز گفت: از آنجایی که بسیاری از بیماران از بیماری خود آگاهی ندارند به صورت ناگهانی به اورژانس مراجعه می کنند و در این موارد مجبوریم که برای آنها همودیالیز انجام دهیم.
این متخصص اضافه کرد: همودیالیز روشی است که معمولا بیمار باید قبل از انجام آن آمادگی داشته باشد.
وی افزود: برای بسیاری از بیمارهایی که به درمانگاه ها و کلینیک ها مراجعه می کنند، پیش از اینکه به مرحله پیشرفته نارسایی مزمن کلیه برسند، یک سری اقدامات انجام می شود و آن ها برای همودیالیز آماده میشوند.
دکتر تازیکی با بیان اینکه با بیمار در بدو ورود به بیمارستان و یا درمانگاه صحبت می شود که کدام روش را برای درمان کلیه ترجیح می دهد، گفت:بعضی بیماران از همان ابتدای امر می گویند ما میخواهیم قبل از شروع دیالیز، پیوند انجام دهیم و به بیمارانی که برای پیوند کلیه، گزینه ای داشته باشند، کم کم آمادگی ذهنی میدهیم و از نظر پزشکی آن ها را آماده پیوند می کنیم.
وی ادامه داد: اما بیمارانی که قرار است تحت دیالیز قرار گیزند باید اکسس عروقی داشته باشند و به همین خاطر پس از آماده کردن دسترسی عروقی، برای آن ها دیالیز انجام می دهیم.
این متخصص با بیان اینکه بخش دیالیز شهدای تجریش با بیمارستان های دیگر تفاوت هایی دارد، توضیح داد: چون این مرکز دیالیز، بیمارستانی است بیشتر مریض های ما مریض هایی هستند که علاوه بر دیالیز مشکلات دیگری هم دارند.
وی ادامه داد: مثلا بیمار به خاطر دیابت پایش قطع شده و یا اینکه بیماری زمینه ای بدخیمی دارد.
دکتر تازیکی با بیان اینکه سایر مراکز دیالیز ترجیح می دهند بیمارانی را پذیرش کنند که وضعیت مساعد تری دارند، گفت: اما از آن جایی که مرکز ما یک مرکز بیمارستانی است و همچنین در این بیمارستان مرکز جراحی عروق وجود دارد، بیمارانی که به ما مراجعه می کنند معمولا از بیماران سایر مراکز بدحال تر هستند.
رئیس بخش دیالیز بیمارستان شهدای تجریش یادآور شد: بیماران ما از تمام نقاط کشور مراجعه می کنند و این طور نیست که فقط از تهران بیایند.
این متخصص درباره تعداد دیالیزهایی که ماهانه در این بیمارستان انجام می شود، گفت: تقریبا ماهانه بین ۴۵۰ تا ۵۰۰ دیالیز در این مرکز انجام می شود که ۵۰ درصد این دیالیزها مربوط به افرادی می شود، به علل دیگری مانند مشکلات عروقی به بیمارستان مراجعه کرده اند.
وی افزود: بیماران تبعه افغانستان نیز داریم که هزینه ها برای آن ها در اینجا بسیار کمتر از مراکز خصوص است و حتی با اقدام از سوی ستاد، تحت پوشش بیمه نیز قرار می گیرند و دیالیز می شوند.
رئیس بخش دیالیز بیمارستان شهدای تجریشبا اشاره به اینکه اتباع افغان نیازمند پیوند نیز در لیست پیوند قرار می گیرند، گفت: البته پیوند باید از بین اتباع افغان باشد و نمی توان عضو ایرانی را به افغان و یا برعکس پیوند زد.
دکتر تازیکی با بیان اینکه دستگاه های دیالیز بیمارستاندائم سرویس می شوند، یادآور شد: در این بیمارستان دیالیز در سه شیفت انجام می شود.
وی درباره شیفت های دیالیز توضیح داد: در شیفت صبح و عصر بیماران دائمی دیالیز می شوند، همچنین در هر ساعتی از عصر و شب اگر بیماری به دیالیز اورژانسی احتیاج داشته باشد، پرستار مقیم به بیمار خدمت ارائه می دهد.
رئیس بخش دیالیز بیمارستان شهدای تجریش ادامه داد: معمولا در شیفت صبح دو تا سه پرستار و در شیفت شب یک پرستار مقیم از هشت شب تا هشت صبح خدمت ارائه می دهد.
وی در پایان درباره میانگین سنی افرادی که نیاز به دیالیز دارند، یادآور شد: باتوجه به پیشرفت و افزایش اقدامات تشخیصی، بیماری اکثر بیماران به خصوص بیماران دیابتی در مراحل اولیه تشخیص داده می شوند، از این رو سن دیالیز بالا رفته و در افراد جوان نیاز به دیالیز کمتر و به طور متوسط بالای پنجاه سال است.