• تاریخ انتشار : 1400/10/02 - 09:42
  • بازدید : 84
  • تعداد بازدید : 82
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

مداخلات معنوی، امید به زندگی مبتلایان به سرطان پستان را افزایش می دهد

نتایج مطالعه مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه حاکی از این است که مداخلات معنوی نظیر استفاده از دعا و ادعیه در زمان بیماری بر بهبودی و افزایش امید به زندگی فرد مبتلا به سرطان نقش مهمی دارد.


مداخلات معنوی، امید به زندگی مبتلایان به سرطان پستان را افزایش می دهد



نتایج مطالعه مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه حاکی از این است که مداخلات معنوی نظیر استفاده از دعا و ادعیه در زمان بیماری بر بهبودی و افزایش امید به زندگی فرد مبتلا به سرطان نقش مهمی دارد.



به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتیبه نقل از مرکز تحقیقات سرطان، مطالعه ای با عنوان بررسی اثر مداخله معنوی بر امیدواری و جهت گیری زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان  با همکاری پرفسور محمد اسماعیل اکبری استاد مرکز تحقیقات سرطان و فاطمه مدرسی عاصم کارشناس ارشد روانشناسی بالینی انجام شده است  که نتایج آن نیز  در مجله معتبر علمی J Womens Health  به چاپ رسیده است .



 به گفته دکتر محمد اسماعیل اکبری رییس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه سرطان نه تنها جسم فرد را بیمار می کند بلکه بر روح و روان وی و اعضای خانواده اش نیز تاثیر گذاشته و بحران های چند وجهی فردی، اجتماعی، جسمی، روانی، معنوی و اقتصادی ایجاد می کند.



وی با اشاره به این که درمان هایی که درخصوص سرطان انجام می شود نظیر رادیوتراپی، شیمی درمانی و  جراحی ضمن این  که بر روند بهبودی بیماری تاثیر می گذارد بر جسم و روح فرد بیمار نیز تاثیر می گذارد تاکید کرد: ضروری است برای مدیریت صحیح سرطان بر جنبه های روحی بیمار نیز تمرکز صورت گیرد که در این راستا مراقبت های حمایتی و تسکینی می تواند در کم رنگ کردن عوارض مخرب بیماری مفید باشند.



دکتر اکبری خاطرنشان کرد: مراقبت های حمایتی و تسکینی با تمرکز بر افزایش کیفیت زندگی بیمار و خانواده وی و ارایه خدمات چند تخصصی، مدیریت شرایط پس از بروز سرطان را برعهده دارند و به کنترل علایم و عوارض جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی بیماری می پردازد.



براساس این گزارش در این راستا پژوهشی سال ۲۰۱۹در مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی انجام شد. فاطمه مدرسی عاصم  کارشناس ارشد روانشناسی بالینی  و همکار مجری این طرح تحقیقاتی در این خصوص گفت: این مطالعه بر روی ۲۴بیمار زن مبتلا به سرطان پستان انجام شده است. این بیماران به طور تصادفی به دو گروه ۱۲نفری تقسیم شدند.



به گفته وی در این مطالعه گروه مورد ۱۰جلسه ۹۰دقیقه ای مداخلات معنوی را دریافت کردند و گروه دیگر هیچ گونه مداخله ای دریافت نکردند . در نهایت تاثیر این مداخلات معنوی از طریق پرسشنامه استاندارد امید و جهت گیری زندگی مورد ارزیابی قرار گرفت.



براساس نتایج حاصل از این مطالعه می توان گفت درمانهای معنوی نظیر استفاده از دعا و ادعیه در زمان بیماری بر بهبود بیماری و امید به زندگی بیمار مبتلا به سرطان نقش مهمی دارد.



بنا بر این گزارش پژوهش مذکور با همکاری پرفسور محمد اسماعیل اکبری استاد مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فاطمه مدرسی عاصم کارشناس ارشد روانشناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن انجام شده است و در مجله معتبر علمی J Womens Health  به  چاپ رسیده است .





 


  • گروه خبری : اخبار داخلی,اخبارعلمی,اخبار بهداشتی,اخبار فرهنگی,اخبار آموزشی,ارشیو اخبار,اخبار یاهویی,کتابخانه
  • کد خبر : 111775
کلید واژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

تنظیمات قالب